Een woning kopen met hulp van uw NVM-makelaar

Een nieuwe woning zoeken is een hele speurtocht. Welke woning past het beste bij mij? Een appartement of een vrijstaande woning? Een tuin op het zuiden of een dakterras? Hoeveel kamers heb ik nodig? En wat zijn de mogelijkheden op het gebied van financiering? Om al deze vragen te beantwoorden, is hulp en ondersteuning van een ervaren professional onontbeerlijk.

Een woning kopen is geen dagelijkse routine. Daarom is het nuttig als iemand goed advies kan geven over de huidige woningmarkt, bouwkundige aspecten, ontbindende voorwaarden, gemeentelijke bepalingen en het uitbrengen van een scherp, maar realistisch openingsbod. Een NVM-aankoopmakelaar kan u hierbij helpen.

Wie op woningjacht gaat, kan het beste eerst langs bij een erkende hypotheekadviseur. Die kan u helpen te bepalen hoeveel u kunt en wilt lenen. Vervolgens kan de NVM-makelaar u helpen uw ideale woning te vinden.

Droomhuis

U kunt een NVM-makelaar inschakelen om uw droomhuis voor u te zoeken via een zoekopdracht. Samen met de makelaar kunt u uw eisen, wensen en voorkeuren op een rijtje zetten en de haalbaarheid daarvan bespreken door het opstellen van een woningprofiel.

Daarnaast kunt u met de makelaar afspreken hoe actief hij of zij voor u op zoek gaat. Kijkt hij alleen in het aanbod van collega’s in het NVM-uitwisselingssysteem? Houdt hij u op de hoogte van panden die niet via een makelaar worden aangeboden (het zogenoemde 'particuliere aanbod')? Of gaat hij zelfs zo ver dat hij u op basis van zijn plaatselijke kennis wijst op panden die aan uw criteria voldoen en neemt hij desgewenst contact op met de eigenaar of hij bereid is te verkopen? Dit kunt u allemaal bepalen in samenspraak met uw NVM-makelaar.

Tot slot: de NVM-makelaar mag nooit tegelijkertijd optreden voor de verkopende en de kopende partij. Dit in verband met mogelijke belangenverstrengeling.


Gemiddeld wordt

WILLEMS MAKELAARS

beoordeeld met een:

9,3