Waarom een NRVT taxateur?

NRVT staat voor: Nederlands Register Vastgoed Taxateurs. Het NRVT zorgt ervoor dat de bij haar ingeschreven taxateurs voldoen aan eisen met betrekking tot vakbekwaamheid, zich houden aan gedrags- en beroepsregels en zich onderwerpen aan het tuchtrecht. Uiteraard is Joep Willems van Willems Makelaars ingeschreven bij het NRVT en daarmee ben je verzekerd van een eerlijke taxatie.

Wanneer een taxatie?

Een taxatie is niet alleen verplicht als je een huis gaat kopen maar meestal ook als je je huidige hypotheek wilt oversluiten. Een taxatierapport is een voorwaarde die door alle geldverstrekkers wordt gesteld. Logisch, want een geldverstrekker (meestal een bank) wil er zeker van zijn dat de lening die verstrekt wordt, voldoende onderpand heeft.

Integer en objectief

Een NRVT taxateur is verplicht om onafhankelijk, objectief en integer te werken. Het is namelijk in het belang van jou als klant dat de taxatie realistisch is. Iedere verkoop kent twee partijen: een verkoper en een koper. Dus als een taxatie te hoog of te laag is, is er per definitie een benadeelde partij. Een NRVT-taxateur heeft zichzelf geconformeerd aan het publieke belang en zal altijd trachten een zo objectief mogelijke taxatie te doen, zodat geen van beide partijen benadeeld wordt. Daarom werkt de NRVT-taxateur volgens internationale EVS/IVS richtlijnen.

Deskundig en zorgvuldig

Om ingeschreven te kunnen blijven bij het NRVT is een taxateur verplicht om mee te doen aan een permanent educatie-programma. Een register-taxateur vervult namelijk een belangrijke rol in de financiële markt en een taxatierapport heeft langdurig grote invloed op het (financiële) leven van betrokkenen. Het is bijvoorbeeld voor een NRVT-taxateur niet toegestaan om een verkort taxatierapport af te geven. Zorgvuldigheid staat altijd voorop!

Ga voor zeker en kies jouw NRVT-taxateur

De waarde van je huis is van grote invloed op je financiële leven. Meer weten? In het openbare online NRVT-register van gekwalificeerde vastgoed-taxateurs vind je alle ingeschreven taxateurs. Weet je genoeg? Ga dan voor zeker en bel met NRVT-taxateurs Joep Willems en Susanne Hofstra

van Willems Makelaars in Breda via 076- 5310900.

Gemiddeld wordt

WILLEMS MAKELAARS

beoordeeld met een:

9,3