Lening mogelijk voor aanpassen huis

Ouderen met een eigen huis, die graag voorzieningen willen aanbrengen als een traplift of inloopdouche, kunnen daarvoor een lening aanvragen bij de gemeente Breda. Die maakt er vanaf februari een miljoen euro voor vrij.

Al in 2015 werd een motie van de PvdA aangenomen. Henk van der Velde van de PvdA: "Om het voor ouderen mogelijk te maken om zo lang mogelijk in hun huis te blijven wonen, zijn soms aanpassingen nodig als het verwijderen van drempels en de installatie van een traplift."

Die aanpassingen kosten geld. "Maar, vanwege hun leeftijd is het voor ouderen soms onmogelijk om er een lening voor af te sluiten bij de bank, of om de hypotheek iets te verhogen." Om die groep te helpen, bedacht het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) de 'blijverslening'. Ouderen kunnen bij hun gemeente, tegen lage rente, een hypotheek afsluiten.

Na andere gemeenten, introduceert Breda nu die 'blijverslening'. Wie zijn huis 'levensloopbestendig' wil maken, kan tussen de 2.500 en 20.000 euro lenen. Mits het jaarinkomen onder de 44.360 euro is.


Bron: BN de Stem van 2 januari 2017

Gemiddeld wordt

WILLEMS MAKELAARS

beoordeeld met een:

9,3